Artistit

Backaksen kartanon alueella järjestetyssä Backas jazz tapahtumassa nähtiin vuosien varrella upea kattaus artisteja. Esiintymässä nähtiin erittäin laaja kirjo artisteja, taiteilijoita, bändejä sekä orkestereita vuosien mittaan.

Esiintymässä on nähty Melbournesta, Aurstraliasta asti The Syncopators. Vantaalle esiintymään on myös saapunut Jay’s Frantics sekä Jean S. feat. Timo Lassy ja Hanna-Riikka Siitonen.

Tapahtumayleisöä on viihdyttänyt vuosien varrella myös Swingo, Heka Jäntin johdolla kauniissa Vantaan Pyhän Laurin kirkossa on pidetty S I L E N C E -konsertti, jossa esiintyi Johanna Iivanainen, Olli Ahvenlahti sekä Eero Koivistoinen. Myös Vantaan musiikkiopiston paraatiorkesteri on vuosien varrella tarjonnut yleisölle viihdettä ja kaunista musiikkia.

Tunnelmallisissa tapahtuman illallisbileissä juhlaväkeä on viihdyttänyt kitaristi Matti Ågrenin kokoama Jazztet-yhtye, jota tähditti viulisti Mikko-Ville Luolajan-Mikkola. Samassa tapahtumassa on esiinytynyt myös Fat Sam´s Band Skotlannista, jolla oli musiikin lisäksi erittäin vaikuttava show.

Muistoja

Kartanon alueella on nähty ja koettu myös “We’ve got rhythm” – gershwiniläinen musiikki-ilottelu,, joka kulki Billy Holidayn, Ella Fitzgeraldin, Sarah Vaughan’in, Mel Tormén ja Louis Armstrongin jalanjäljissä. Eero ”Eppu” Raittinen ja Noisy Kind of Men on myös tarjonnut aikoinaan yleisölle taattua tavaraa.

Upeita paraateja on vuosien varrella tähdittänyt lukuisat nimet, kuten esimerkiksi Uriel Hylton. Tanssiaisissa parketin on täyttänyt sekä musiikin on loihtinut Sunny Side ja Erkki Liikanen. Lista artisteista sekä muistoista on lähes päättymätön.

Näiden edellä tarkemmin mainittujen lisäksi Vantaalla, Backaksen alueella on nähty valtava määrä myös muita esiintyjiä. Tässä listattuna vielä muutamia mieleen tulleita nimiä vuosien varrelta. New Orleans Rhythm Gang, Jay’s Frantic feat. Niko Ahvonen ja Oiling Boiling Rhythm ’n’ Blues Band feat. Pepe Ahlqvist. Wendell Brunious & His New Orleans Ensemble, Andalusian Swing Band ja Jay’s Frantics. Riku Niemi Orchestra Dance Band, feat. Jorma Kääriäinen sekä Pentti Lasanen Big Swing orchestra ja Jay’s Frantics. Maya Paakkari, Janna Hurmerinta, Sami Saari, Markku Johansson sekä Kari Fall.

Tässäkin oli monia nimiä, mutta silti monia jäi varmasti myös pois listasta. Esiintyjäkaarti on ollut niin laaja vuosien varrella, että kaikkien mainitseminen on lähes mahdotonta. Selvää on kuitenkin, että tapahtumakansaa on vuosien varrella viihdyttänyt laaja kirjo alan huippunimiä.